Fietsherstelshop ClerMans

sportvoeding

Dit Deens sportvoedingsmerk is gespecialiseerd in energieproducten voor de alledaagse sporters, waaronder wielrenners, hardlopers en triatleten.

PurePower, één van de leiders in sportvoeding voor uithoudingsvermogen in Scandinavië.
Dit is waarom:
een hoge kwaliteit
een geweldige smaak
een klantenservice om ú tegen te zeggen

Het bekendste product (en ook onze favoriet) is de Energy Snack-serie, die bestaat uit drie haverrepen, die zacht van structuur zijn, makkelijk mee te nemen, verzadiging geven en, last but not least, lekker smaken.

Energie Snack

Bij het beoefenen van sport is energie van essentieel belang. Een effectieve manier om deze energie aan te vullen, is door het eten van energierepen. Deze repen zijn speciaal ontwikkeld om een mix van langzaam opneembare en snelle koolhydraten te bieden, waardoor ze geschikt zijn voor diverse sporters, zoals duursporters waaronder hardlopers, wielrenners, mountainbikers en zwemmers. Daarnaast kunnen energierepen ook dienen als voedzaam tussendoortje in het dagelijks leven of wanneer er behoefte is aan een extra energieboost.

PurePower Energy Snack, ClerMans
PurePower Energy Snack, ClerMans

De samenstelling van de energiereep is van cruciaal belang om de juiste voedingsstoffen te leveren voor optimale prestaties. In het geval van de energierepen van PurePower bestaat de bron van langzaam opneembare koolhydraten uit haver, terwijl de snelle koolhydraten afkomstig zijn van glucosestroop.

Wanneer en hoe de energy snack te gebruiken?

Het tijdstip van inname van een energiereep is afhankelijk van de sport en de individuele behoeften van de sporter. Over het algemeen worden energierepen vóór de training gebruikt om het lichaam van tevoren van energie te voorzien. Dit stelt sporters in staat om optimaal te presteren tijdens hun activiteiten. 

Daarnaast worden energierepen vaak gebruikt tijdens trainingsritten door wielrenners, waarbij de trainingen vaak langdurig zijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat bij sommige sporten het gebruik van energierepen tijdens de training wordt vermeden, vooral bij zeer intensieve inspanningen. Het kauwen van een energiereep kan moeilijk zijn wanneer je buiten adem bent. In deze gevallen geven sporters de voorkeur aan energiegels of energiedranken, die gemakkelijker in te nemen zijn. Een energiereep kan echter wel van pas komen vóór de training, om het lichaam voor te bereiden op de inspanning die komen gaat.

PurePower Energy Snack, ClerMans

Hydro tabs

PurePower Hydro tabs, ClerMans

PurePower Hydro Tabs zijn de ideale oplossing voor sporters die op zoek zijn naar een handige en effectieve manier om gehydrateerd te blijven. Deze bruistabletten bevatten een mix van vitaminen en mineralen, ook wel elektrolyten genoemd, die essentieel zijn voor het behoud van een goede vochtbalans in het lichaam. En het beste van alles is dat ze gemakkelijk zijn op te lossen in water en een verfrissende smaak van rode bessen, tropisch fruit of ananas geven.

Of je nu thuis bent of onderweg, met PurePower Hydro Tabs kun je moeiteloos je eigen sportdrank mixen. Ze zijn perfect voor intense spinninglessen in de winter, zomerse trainingssessies of zware work-outs in warme klimaten. Ze zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van sporters die veel zweten en ervoor willen zorgen dat ze goed gehydrateerd blijven. Het is een geweldige manier om je vochtbalans op peil te houden en je lichaam te ondersteunen tijdens je trainingen.

PurePower Hydro Tabs kunnen zowel voor, tijdens als na je training worden gebruikt. Ze bevatten geen energie, maar zijn rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft. Als je behoefte hebt aan een extra boost, zijn er ook Hydro Plus bruistabletten met 75 mg cafeïne per tablet, wat vergelijkbaar is met een milde kop filterkoffie. Hiermee kun je je energieniveau verhogen en tegelijkertijd profiteren van de hydraterende eigenschappen van de tabletten.

Spierkrampen

Heb je last van krampen tijdens of na het sporten? Dan kunnen Hydro Tabs mogelijk een oplossing bieden. Spierkrampen kunnen worden veroorzaakt door een tekort aan zout, ijzer of de B-vitamine foliumzuur. Tijdens het sporten verliest het lichaam deze mineralen door het zweten, wat kan leiden tot vochtretentieproblemen. De Hydro Tabs bevatten juist zout, ijzer en mineralen, waardoor ze kunnen helpen bij het voorkomen van kramp.

Tip!

Als je sportdrank niet sterk genoeg is naar jouw smaak, kun je altijd een extra Hydro Tab toevoegen aan je bidon. Op die manier kun je de smaak en de voedingsstoffen aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren.

chews

PurePower Chews, ClerMans

Eén Chews-zakje staat gelijk aan een energiegel van 40 ml

Met PurePower Chews kun je gemakkelijk de dosering bepalen door één, twee of alle Chews naar behoefte in te nemen. Elke verpakking PurePower Chews bevat 12 gummies. Wanneer je alle gummies tegelijk inneemt, krijg je dezelfde hoeveelheid energie binnen als wanneer je een 40 ml energiegel zou gebruiken.

Het effect is doorgaans merkbaar binnen 5-15 minuten, waardoor het eenvoudig is om je inname te plannen.

Energy gels zijn al jaren de slimme oplossing om een energie boost te krijgen, maar niet iedereen houdt van de consistentie, of kan geen smaak vinden die ze lekker vinden. Als je tot deze categorie behoort, dan zijn de energy chews echt iets voor jou! Ze leveren dezelfde hoeveelheid snelle koolhydraten als energie gels, zijn net zo makkelijk mee te nemen voor onderweg.

Als je dol bent op winegums, dan zijn PurePower Chews precies wat je zoekt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken.

Scroll naar boven