Fietsherstelshop ClerMans

Clermansplace - a work in progress

Onze missie bestaat erin om van onze plek in Kapelle-op-den-Bos een paradijsje te maken voor onszelf en iedereen die hier komt. Een groene oase van rust waar spelen, duurzaamheid en creativiteit hand in hand gaan.

Een plek met een fietsherstelshop, een overnachtplek voor bikepackers en een plek voor creatieve workshops (voornamelijk) voor kinderen, waar ze zelf iets kunnen creëren en imperfectie ook tot iets geweldigs kan leiden (kleien, houtsnijden, koekjes maken, …).

Vandaag is onze herstelshop reeds up & running. Later bouwen we de activiteiten verder uit.
Tim & Hanneke, aka #teamClerMans

Van Tim Clerbout en Hanneke Hermans naar ClerMans

Met een samengesteld gezin van 8 (Hanneke heeft 3 zonen en Tim 3 dochters) en een fietsenpark om u tegen te zeggen, weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om goed werkende fietsen te hebben. Dus volgden we reeds samen in avondschool de opleiding fietshersteller. Als date night, uit interesse en om thuis zelf onze fietsen onder handen te kunnen nemen.

In 2022 besloten we om beiden ons huis te verkopen en samen voor een nieuwe plek te gaan. Met voldoende ruimte voor ons allemaal, voor een atelier, creativiteit en geografisch in het midden gelegen tussen Londerzeel en Leest, van waar we elk afkomstig zijn. 

Fietsherstelshop ClerMans
Tim & Hanneke ClerMans

We zijn dat jaar verhuisd naar Kapelle-op-den-Bos en ook op professioneel vlak sloegen we beiden een andere weg in. We wilden meer tijd en energie voor onze 6 (plus-)kids en onszelf. Zo ontstond het idee om in bijberoep een fietsherstelshop thuis te starten. Enkel op afspraak. Zo kunnen we langer doorwerken op momenten dat de kinderen er niet zijn en meer tijd vrijmaken voor hen wanneer ze er wel zijn.

Met onze fietsherstelshop werken we enkel op afspraak, dit kan ook buiten de openingstijden van een normale winkel. We verwelkomen ook tweedehands fietsen en bieden een ophaalservice aan. 

Fietsherstelshop ClerMans

Tim is overdag actief bij Bowdy&Brave (groothandelaar van racefietsen, fietskleding en accessoires). ’s Avonds amuseert hij zich met fietsen herstellen, zelf fietsen (fier teamlid van #SPSD) en verbouwen.

Hij is de sportiefste van de 2 met een achtergrond in atletiek en sinds enkele jaren geregeld op de (koers-)fiets. Check gerust zijn #Zwift en #Strava profiel. Jaarlijks slijt hij meer kilometers op de fiets dan in de auto.

Tim krijgt het helemaal warm van een Trek Madone.

Hanneke runt het huishouden, volgt de verbouwing op en bouwt ClerMans verder uit. Daarnaast volgt ze een opleiding keramiek in de academie voor Beeldende kunsten en een opleiding tot auticoach bij Atlass. 

Zij gebruikt de fiets als transportmiddel van a naar b, vaak met nog wat kinderen en extra bagage erbij. Ze verkiest de (elektrische) bakfiets boven een 2e wagen: ecologisch, economisch, kopke in de buitenlucht en bewegen.

Hanneke kijkt ietwat jaloers wanneer een rode Riese&Müller Packster voorbijrijdt.

Fietsherstelshop ClerMans
Scroll naar boven